mobi facebook

Filety rybne w sosie koperkowym

4 porcje

Składniki:

- 600 g filetów rybnych
- 1 cebula (125 g)
- pół litra bulionu
- pół cytryny
- sól
- pieprz
- masło klarowane

Sos koperkowy składniki:

-1 pęczek koperku
- 200 g śmietany 12 %
- pół szklanki bulionu warzywnego
- sól
- pieprz

Sposób wykonania

Filety umyć oraz pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę przekroić na pół, pokroić w pióra, a je w kostkę, koperek natomiast drobno posiekać.

Filety gotować na parze przez 10 minut w bulionie. Cebulę podsmażyć na maśle klarowanym.

Śmietanę rozrobić w bulionie dodać koperek oraz przypraw, całość dobrze wymieszać.

Na filet położyć cebulę, skropić cytryną oraz polać sosem koperkowym


Zdjęcia

1.