mobi facebook

Cabatoma

1 porcja

Składniki:

- 200 g kiszonej kapusty
- 1 pomidor (170 g)
- 50 g chudej szynki
- 1 cebula (100 g)
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek

Sposób wykonania

Kiszoną kapustę drobno pokroić na desce; pomidory - na ćwiartki, wyciąć szypułki, a następnie przekroić na pół wszerz i zmiksować w garnku. Plastry szynki pokroić na małe kawałki, natomiast cebulę przekroić na pół i pokroić w pióra a je w kostkę.

Na rozgrzaną patelnię 24 cm wlać oliwę z oliwek, smażyć cebulę, po zrumienieniu wrzucić kapustę kiszoną. Po podsmażeniu kapusty wlać pomidory, dodać szynkę oraz przypraw. Całość dobrze wymieszać oraz zagęścić, odparowując wodę.


Zdjęcia

1.