Cannelloni ze szpinakiem i tuńczykiem
3-4 porcje
Składniki:
- 1 opakowanie cannelloni (250 g)- 2 opakowania szpinaku (500 g)
- tuńczyk (250 g)
- 1 cebula (125 g)
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- sos neapolitański
Sposób wykonania
Makaron wstępnie podgotować i wyjąć z wody. Szpinak drobno poszatkować, cebulę przeciąć na pół, a następnie pokroić w kostkę, tuńczyka natomiast rozdrobnić widelcem na talerzu.
Na rozgrzaną patelnię nalać oliwę z oliwek, podsmażyć cebulę. Następnie wrzucić szpinak, tuńczyka oraz dodać przypraw. Cały czas mieszając, odparować nadmiar wody, równocześnie nie dopuścić do podsmażenia tuńczyka. Przygotowany farsz odstawić, aby ostygł.
Napełnić farszem rurki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Polać sosem neapolitańskim. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 oC na 30 minut.
Zdjęcia
1.