mobi facebook

Sałatka colesław

2-3 porcje

Składniki:

Sałatka colesław - 250 g kapusty włoskiej
- 1 marchewka (200 g)
- 1 mała cebula (50-60 g)
- 1 jabłko (200 g)(opcjonalnie)
- 100 ml śmietany
- pół cytryny
- sól
- pieprz

Sposób wykonania

Kapustę przetrzeć przez tarkę o dużych oczkach, a marchewkę przez tarkę o małych oczkach. Cebulę drobno pokroić. Całość dobrze wymieszać. Do osobnego naczynia przelać połowę opakowania śmietany dodać soku z cytryny, soli, pieprzu oraz całość dobrze pomieszać. Sos przelać do surówki, całośc wymieszać.


Zdjęcia

1. http://1.bp.blogspot.com/_YUH6RjWG724/TNmbKDEcA_I/AAAAAAAAADs/fxZ0Qg0L2QY/s1600/IMG_5538.JPG