Guacamole
1 porcja
Składniki:

- pół cytryny (w oryginale limonka)
- 1 zielona papryczka chili
- kolendra
- 10 ml oleju rzepakowego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania
Przekroić awokado na pół. Przekręcić je w celu otwarcia. Z jednej połówki wyciągnąć pestkę. Z owocu łyżeczką wyciągnąć miąższ. Przenieść do miseczki. Następnie przekroić na pół papryczkę chili, wybrać z niej nasiona, po czym pokroić je na jak najmniejsze kawałki oraz dodać do awokado. Wycisnąć połówkę cytryny, dodać oleju rzepakowego, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość utrzeć na jednolitą masę.
Do całości można jeszcze w miarę uznania dodać dobrze posiekanej kolendry.
1. https://lh5.googleusercontent.com/-K-Jc6kxjMIc/TYBPQrI-xyI/AAAAAAAADnw/WwD16xq0-7o/s1600/guacamole
+and+chips.JPG
+and+chips.JPG