mobi facebook

Kanapka zapiekanka

1 porcja

Składniki:

Kanapka zapiekanka - 4-5 kromek chleba żytniego razowego
- buraczki z chrzanem
- 5 listków sałaty
- 50 g pieczarek
- 1 mała cebula (50-60 g)
- 2 pomidory (350 g)
- 4-5 plasterki szynki
- 4-5 plasterki żółtego sera
- sól
- pieprz

Sposób wykonania

Sałatę porwać w mniejsze kawałki, pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na patelni. Cebulę przeciąć na pół i pokroić w pióra, pomidora pokroić w talarki.

Kromki chleba posmarować buraczkami z chrzanem położyć sałatę, pieczarki, dodać przypraw, cebulę, szynkę, oraz ser. Całość dać do piekarnika na 120 oC na 10 minut.

Ser musi dokładnie pokrywać całą powierzchnię kanapki, nie może mieć dziur na swojej powierzchni.


Zdjęcia

1. Profesorzdrowie