Makaron z liściastą salsą
3-4 porcje
Składniki:
- makaron razowy (400 g)- liściasta salsa
- 1 śmietana 10 % (200 ml)
- przecier pomidorowy (50 g)
- 2 łyżeczki kurkumy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania 1
Makaron ugotować wg przepisu. Po odcedzeniu makaron ostudzić. Do miski dodać salsy, przypraw oraz jogurtu; całość wymieszać. Wstawić do lodówki. Po schłodzeniu wyjąć makaron oraz sos, wymieszać składniki w rondlu i podać na talerzu.
Sposób wykonania 2
Makaron ugotować wg przepisu. Po odcedzeniu makaron ostudzić. Do miski dodać salsy, przypraw w tym kurkumy, przecieru pomidorowego oraz jogurtu; całość wymieszać. Wstawić do lodówki. Po schłodzeniu wyjąć makaron oraz sos, wymieszać składniki w rondlu i podać na talerzu.
Zdjęcia
1.