mobi facebook

Roladki włoskie

4 porcje

Składniki:

- 4 * 50 - 60 g schaby wieprzowe
- koncentrat pomidorowy
- 4 plasterki żółtego sera
- 100 g pieczarek
- 1 cebula (100g )
- bazylia (świeża)
- sól
- pieprz

Sposób wykonania

Pieczarki oraz cebulę pokroić na drobne kawałki.

Z plastrów świeżego nie mrożonego schabu odkroić zewnętrzny tłuszcz. Rozbić tłuczkiem w taki sposób, aby powstał z nich prostokąt. Rozbite schaby posmarować koncentratem pomidorowym, posypać przyprawami oraz nałożyć plaster żółtego sera. Do 2/3 długości położyć liście bazylii, pieczarki oraz cebulę. Całość bardzo ciasno zwinąć zaczynając od strony z wszystkimi dodatkami. Po zwinięciu roladek z zewnątrz przebić je dwoma wykałaczkami. Roladki wsadzić do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku rozgrzanym na 150 o C przez 30 minut.


Zdjęcia

1.