mobi facebook

Ryba w zalewie pomidorowej z warzywami

4 porcje

Składniki:

- 4 filety z śledzia (600 g)
- 1 papryka (250 g)
- 2 cebule (250 g)
- 4 korniszony (200 g)
- 2 słoiczki przecieru pomidorowego (400 g)
- sól
- pieprz

Sposób wykonania

Filety pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę przekroić na pół, wybrać gniazda nasienne oraz pokroić na drobne paski, a je mniejsze kawałki. Cebule przekroić na pół, następnie w pióra, a je w kostkę. Korniszony pokroić w plastry, a następnie w kostkę. Przecier pomidorowy rozrobić w wodzie i lekko podgrzać w celu odparowania wody.

Do słoika dodać na dno filety, cebulę, następnie korniszony oraz paprykę; całość zalać pomidorami. Wstawić do piekarnika nastawionego na 80 oC. Pasteryzować 10-15 minut.

Zdjęcia

1.