mobi facebook

Cannelloni ze szpinakiem i tuńczykiem

3-4 porcje

Składniki:

- 1 opakowanie cannelloni (250 g)
- 2 opakowania szpinaku (500 g)
- tuńczyk (250 g)
- 1 cebula (125 g)
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- sos neapolitański


Sposób wykonania

Makaron wstępnie podgotować i wyjąć z wody. Szpinak drobno poszatkować, cebulę przeciąć na pół, a następnie pokroić w kostkę, tuńczyka natomiast rozdrobnić widelcem na talerzu.

Na rozgrzaną patelnię nalać oliwę z oliwek, podsmażyć cebulę. Następnie wrzucić szpinak, tuńczyka oraz dodać przypraw. Cały czas mieszając, odparować nadmiar wody, równocześnie nie dopuścić do podsmażenia tuńczyka. Przygotowany farsz odstawić, aby ostygł.

Napełnić farszem rurki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Polać sosem neapolitańskim. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 oC na 30 minut.


Zdjęcia

1.