mobi facebook

Sałatka colesław

3-4 porcje


Składniki:

Sałatka colesław - kapusta włoska (400 g)
- 2 marchewki (350 g)
- 1 cebula (125 g)
- 1 jabłko (200 g) (opcjonalnie)
- 150 ml jogurtu
- pół cytryny
- sól
- pieprz



Sposób wykonania

Kapustę przetrzeć przez tarkę o dużych oczkach, a marchewkę przez tarkę o małych oczkach. Cebulę przekroić na pół i drobno pokroić. Całość dobrze wymieszać.

Do osobnego naczynia przelać połowę opakowania śmietany, dodać soku z cytryny, soli, pieprzu oraz całość jeszcze raz dobrze pomieszać.

Sos przelać do surówki i ponownie całość wymieszać.


Zdjęcia

1. http://1.bp.blogspot.com/_YUH6RjWG724/TNmbKDEcA_I/AAAAAAAAADs/fxZ0Qg0L2QY/s1600/IMG_5538.JPG