mobi facebook

Sałatka do pracy

3-4 porcje

Składniki:

- 1 pierś z kurczaka (300-350 g)
- 2 papryki (500 g)
- 3 pomidory (500 g)
- szpinak (250 g)
- 1 ogórek szklarniowy (200 g)
- 1 cebula (125 g)
- 1 pęczek pietruszki
- 1 jogurt naturalny (150 ml)
- 40 ml oleju rzepakowego
- sól
- pieprz


Sposób wykonania

Pierś z kurczaka pokroić w 10 mm plastry, a je w kostkę. Paprykę przeciąć na pół, wybrać gniazda nasienne, pociąć w paski, a następnie w kostkę. Pomidory przeciąć na pół, a połówki pokroić w pióra. Szpinak oraz pietruszkę drobno poszatkować. Ogórka obrać i pokroić na cienkie talarki. Cebulę przeciąć na pół i poszatkować w kostkę.

Mięso ugotować na parze. Składniki roślinne wrzucić do miski, przemieszać. Dodać mięso olej, jogurt oraz przypraw; całość dobrze wymieszać.


Zdjęcia

1.