mobi facebook

Surówka po żydowsku

3-4 porcje

Składniki:

Surówka po żydowsku - kapusta biała (200 g)
- 1 marchewka (175 g)
- 1 mały seler (200 g)
- 1 mały por (część biała)
- 1 jabłko (200 g)
- 1 cebula (125 g)
- pół pęczka natki pietruszki
- 40 ml oleju rzepakowego
- sól
- pieprz





Sposób wykonania

Kapustę drobno poszatkować, marchewkę oraz pora pokroić na cienkie plasterki, cebulę przeciąć na pół oraz pociąć w kostkę, podobnie jak selera i jabłko. Natkę pietruszki drobno posiekać.

Tak przygotowane składniki wrzucić do większego naczynia, dodać oleju rzepakowego oraz przypraw. Całość wymieszać.


Zdjęcia

1. http://witamina-zph.pl/blog/surowka-po-zydowsku/