mobi facebook

Tortila

4 porcje

Składniki:

tortilla - 4 * 25 cm tortilla
- 1 pierś z kurczaka (ok. 300-350 g)
- sałata rzymska lub
szpinak
- 1 czerwona papryka (250 g)
- 1 pomidor (170 g)
- 1 cebula (125 g)
- koncentrat pomidorowy
- sos czosnkowy
- 20 ml oleju rzepakowego
- sól
- pieprz


Sposób wykonania

Pierś z kury podzielić na kilka części. Paprykę przekroić na pół, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pomidora pokroić w plastry. Cebulę przeciąć na pół i posiekać w pióra.

Mięso gotować na parze. Tortillę posmarować koncentratem pomidorowym, następnie położyć na 2/3 długości sałatę rzymską, kawałki kurczaka, pomidora, cebulę oraz paprykę. Dodać sos czosnkowy, olej rzepakowy, oraz przypraw. Całość zawinąć we wrapa od strony z nałożoną zawartością.


Zdjęcia

1. Profesor Zdrowie